Parelcouscoussalade met kalkoensate

Parelcouscoussalade-kalkoensate.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g parelcouscous
  • 1 vetarm kippebouillonblokje
  • 500 g kalkoenblokjes
  • 1 el gezonde margarine
  • kippekruiden
  • 300 g doperwten
  • 2 gele puntpaprika
  • 1 dikke rode ui
  • 100 g snoeptomaten
  • 100 g veldsla
  • enkele basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

Kook de parelcouscous gaar met een vetarm kippebouillonblokje en giet af.
Kook de doperwtjes beetgaar en giet eveneens af.
Was de veldsla.
Was de snoeptomaten en snij ze middendoor.
Was de puntpaprika’s, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
Was de courget en snij in blokjes.
Pel de rode ui en snij in ringen.
Kruid de kalkoenblokjes met kippekruiden.
Prik op een prikkertje: enkele kalkoenblokjes afwisselend met courget, stukjes puntpaprika en rode ui.
Bak de satés op de BBQ.
Verdeel over vier borden: eerst de parelcouscous met de doperwtjes, enkele sliertjes gele puntpaprika, enkele rode uiringen, enkele snoeptomaatjes en wat veldsla.
Serveer hierbij de kalkoensatés en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren