Quinoasalade met veggiesaté

quinoasalade-veggiesates

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g quinoa
  • 200 ml tomatenpassata
  • enkele snoeptomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika
  • een klein doosje rodekool scheuten
  • 300 g soyaballetjes
  • 1 mini courget
  • enkele champignons
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Kook de quinoa gaar en giet deze af.
Meng hieronder de tomatenpassata.
Was de snoeptomaten en snij er enkele doormidden.
Was de komkommer en snij in plakjes.
Was de puntpaprika’s en snij in ringetjes.
Voeg de snoeptomaatjes, komkommerstukjes en puntpaprika’s in ringetjes samen met de rodekoolscheuten toe aan de quinoa.
Was de peterselie en snij deze fijn en verdeel over het slaatje.
Maak de vegetarische satés door afwisselend een soyaballetje, snoeptomaat, stuk paprika, stuk courget er op te prikken, afsluitend met een champignon.
Bereid de saté op de BBQ en dien op samen met het quinoaslaatje.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren