Broodpudding

broodpudding

Ingrediënten (voor 1 standaard bakvorm):

  • 1 klein bruin brood (= 400 g)
  • 4 eieren
  • 200 ml amandelmelk
  • 4 overrijpe bananan
  • 20 g medjoul dadels
  • 20 g gedroogde cranberries
  • 20 g gedroogde gojibessen
  • 15 g zonnebloempitten

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180°C.
Pel de bananen, snij in grove stukken en mix ze met een staafmixer fijn tot een gladde puree.
Voeg de eieren en de amandelmelk toe en mix het geheel opnieuw goed door.
Snijd het oud brood in stukken van ongeveer 2 op 2 cm en voeg de broodstukjes toe aan het bananenmengsel.
Meng het geheel goed onder mekaar en laat het geheel een 10 tal minuutjes rusten zodat het brood week wordt.
Giet het deegmengsel in een siliconen bakvorm en bak gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
De broodpudding is klaar als het deeg niet meer vochtig is (dit kan je checken door er met een vork in te prikken). De broodpudding heeft dan een goudbruin korstje.
Haal de bakvorm uit de oven; neem de broodpudding uit de bakvorm, laat afkoelen en snij in plakjes.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren