Suikervrije Hasseltse speculoos

speculoos

Ingrediënten (voor 40 speculoosjes):

  • 450 g speltbloem
  • 50 g amandelmeel
  • 375 g Sukrin Gold
  • 125 g vloeibare margarine
  • 2 eieren
  • 1 el kaneel of speculooskruiden
  • 1/2de koffielepel bicarbonaat (maagzout) of bakpoeder
  • 1 flesje amandelessence
  • 75 ml soyamelk natuur

Bereidingswijze:

Meng alle droge ingrediënten onder mekaar: speltbloem, amandelmeel, Sukrin Gold, kaneel/speculooskruiden, bicarbonaat/bakpoeder.
Voeg hierbij de vloeibare margarine, de eieren, het flesje amandelessence en de sojamelk en kneed het deeg tot een homogene massa.
Maak kleine bolletjes van ongeveer 30 g (40 stuks), leg deze op een met bloem bestrooide bakplaat en laat deze liefst een nacht rusten.
Bak de bolletjes gedurende 15 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
Het deeg zal nog heel wak zijn als je het uit de oven haalt, maar door het afkoelen zullen de koekjes hard worden.
Laat ze afkoelen, leg ze op een schotel en dien op met een tasje verse thee.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren