Lichte granola

lichte granola

Ingrediënten (voor 500 g):

  • 300 g havermout
  • 30 g kokosrasp
  • 40 g amandelnoten, fijngehakt
  • 40 g hazelnoten, fijngehakt
  • 2 el arachideolie
  • 25 g Sukrin Gold
  • 2 el Sukrin, fiber syrup gold
  • 25 g maïs voor popcorn
  • 25 g gepofte quinoa
  • 25 g gepofte boekweit
  • 25 g gepofte bruine rijst

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng de havermout, de kokosrasp, de fijngehakte noten en de Sukrin Gold onder elkaar en verdeel over een bakplaat.
Verdeel hierover de arachideolie en de Sukrin fiber gold.
Bak het geheel gedurende 30 min in de oven op 150 °C (roer halfweg om).
Doe een beetje olie in een diepe pan en voeg hierbij de maïskorrels.
Zet het vuur op de hoogste stand en verwarm de maïskorrels tot ze poffen.
De andere gepofte granen zoals gepofte quinoa, gepofte boekweit en gepofte bruine rijst kan je zo kopen in de winkel.
Laat de granola afkoelen en meng hieronder de gepofte granen.
Bewaar de granola in een afgesloten pot of doos.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren