Griekse pasta met gerookte kalkoen

griekse pasta gerookte kalkoen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 240 g Griekse pasta of puntaletta (= pasta in de vorm van een rijstkorrel)
  • 2 vleestomaten
  • een doosje halfzongedroogde tomaten
  • 120 g mozarella mini bolletjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courget
  • 400 g gerookte kalkoenblokjes
  • een handje pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 1 vetarm groentenbouillonblokje of 1 el groentenbouillon

Bereidingswijze:

Kook de pasta beetgaar, giet af en meng er een beetje groentenbouillonpoeder door.
Was de vleestomaten en snij in blokjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.
Was en schil de courget en snij in blokjes.
Giet de mozarellabolletjes af en spoel af onder stromend water.
Kook of stoom de paprikareepjes en courgettestukjes beetgaar en giet af.
Voeg de gekookte groentenstukjes, samen met de tomatenstukjes en de gerookte hamblokjes toe aan de pasta, meng onder mekaar en doe het geheel in een ovenschotel.
Verdeel de halfzongedroogde tomaten er over, samen met de mozarellabolletjes en strooi er wat pijnboompitten over.
Zet het geheel nog 10 minuten onder de grill; werk af met enkele takjes basilicum en laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren