Kwartel met kastanjepuree en spekboontjes

kwartel-kastanjepuree-spekboontjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kwartels
  • 200 g kastanjes
  • 800 g aardappelen
  • een scheutje melk
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 kg princesseboontjes
  • enkele reepjes kalkoenspek
  • enkele tomaatjes

Bereidingswijze:


Kruid de kwartels met peper en zout en laat ze gedurende 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Was de tomaten en zet ze de laatste 10 minuten bij in de oven met de kwartels.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Pel de kastanjes en kook ze eveneens gaar.
Doe ze in een blender en mix ze fijn.
Pureer de aardappelen samen met de gemixte kastanjes, met een scheutje melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Kuis en was de princesseboontjes en kook ze gaar.
Rol een sneetje kalkoenspek rond enkele boontjes en maak zo pakketjes.
Bak de paketjes boontjes nog even gaar in een pan en dien op samen met de kwartel, de oventomaten en de kastanjepuree.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren