Chili-sin-carne

xhili-sin-carne

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 mini-wraps
  • 4 taco’s
  • 125 g rode rijst
  • een vetarm groentenbouillonblokje
  • 500 g quorngehakt
  • 4 grote tomaten
  • 1 courget
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 250g wortelen
  • 1 dikke ajuin
  • 250g champignons
  • 250g gepelde tomaten in blik
  • 250 g kidneybonen
  • 1 maïskolf
  • knoflook, komijn,koriander, kaneel, chilipoeder, peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Was alle groenten en snij ze in fijne blokjes.
Bak de fijn gesneden ajuin in een beetje olijfolie.
Voeg hierbij de tomaten, paprika’s en wortelen.
Laat bijna gaar sudderen en voeg daarna de zachtere groenten toe: courgetten en champignons, samen met de gepelde tomaten in blik, kidneybonen, maïs en quorngehakt.
Laat nog even verder gaarsudderen en voeg kruiden (knoflook, komijn, koriander, kaneel, chilipoeder, peper en zout) toe naar smaak.
Kook de rode rijst gaar met een vetarm groentenbouillonblokje en giet af.
Verwarm de wraps kort in de microgolfoven.
Vul de wraps en de taco’s met de chili sin carne.
Serveer dit op een bord samen met nog een beetje rode rijst met chili sin carne.
Garneer met een beetje sla met stukjes rode puntpaprika en knoflook en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren