Rode kool met quornworst

rodekool-quornworst

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 12 Quornchipolata’s
  • 600 g aardappelen
  • 1 rode kool
  • 2 dikke uien
  • 1/2de kg Boscoop-appels
  • een beetje azijn
  • een kaneelstokje
  • enkele laurierbladeren
  • enkele kruidnagels
  • 300 ml water
  • bruine suiker zoetstof bv. Sukrin Gold of rodebessenconfituur zonder suiker
  • 1 el gezonde margarine

Bereidingswijze:

Was de rode kool en snij in dunne reepjes
Pel de uien en snij ze fijn.
Schil de appels en snij in fijne blokjes.
Stoof de uien aan in een weinig vetstof.
Giet vervolgens een weinig azijn toe tot de bodem bedekt is (om de kleur van de rode kleur te behouden).
Voeg vervolgens de fijngesneden rode kool toe samen met de appelstukjes.
Voeg een kaneelstok, enkele laurierbladeren en enkele kruidnagels toe voor de smaak.
Giet 300 ml water in de pot; breng aan de kook en laat het geheel sudderen tot de rode kool mals is (regelmatig omroeren).
Voeg wat extra zoetstof of suikervrije rodebessenconfituur toe voor de smaak.
Haal de kaneelstok, de laurierbladeren en de kruidnagels er uit en dien op samen met gekookte aardappelen en Quornchipolata’s.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren