Vegeballetjes in tomatensaus

balletjes-in-tomatensaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 16 falafel balletjes
  • 2 kg verse tomaten
  • 1 brikje passata van 500 ml
  • Maïzena Expresse voor donkere sauzen
  • 1 kg boschampignons
  • 1 dikke ui
  • 600 g krieltjes
  • enkele zwarte kerstomaten
  • 1 el gezonde margarine
  • enkele basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij deze fijn.
Was de tomaten; snij een kruisje in de schil en laat de tomaten even doorkoken tot de schil loskomt; op deze manier kan je ze beter pellen.
Snij de gekookte en gepelde tomaten in stukken en mix ze fijn tot een tomatensaus.
Voeg de passata toe, laat de saus doorkoken en bindt met Maïzena Expresse voor donkere sauzen.
Was de champignons, snij in schijven en stoof ze gaar in een weinig vetstof samen met fijngesneden ui.
Voeg vervolgens de tomatensaus toe en roer goed door.
Breng op smaak met basilicum.
Kook de falafel balletjes gaar; schik in een schotel en overgiet ze met de tomatensaus met champignons.
Dien op met krieltjes en nog enkele zwarte kerstomaten ter versiering.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren