Hertenragout

herteragout

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g hertenvlees
  • 250 g boschampignons
  • een dikke ui
  • winterwokgroenten
  • rodebietenpuree
  • een rammenas
  • 4 zoete appels
  • een potje veenbessenconfituur zonder toegevoegde suiker
  • 500 ml vetarme rundsbouillon
  • een scheutje rode wijnazijn
  • margarine met gezonde vetzuursamenstelling
  • peterselie
  • tijm en laurier
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Smelt de margarine in een stoofpot.
Pel de ui, snij deze fijn en bak dit aan in de margarine.
Snij het hertevlees in stukken, kruid met peper en zout en bak langs alle kanten bruin.
Snij de champignons in grote stukken en doe dit mee in de pan samen met wat tijm en laurier.
Voeg de vetarme rundsbouillon toe samen met een scheutje rode wijnazijn en roer het geheel goed door.
Laat het geheel gedurende 1,5 tot 2u gaarsudderen, maar roer het geheel regelmatig om.
Voeg eventueel Maïzena Expresse voor donkere sauzen toe als de saus te lopend blijft.
Snipper wat peterselie fijn en strooi wat over de hertenragoux.
Snij de rammenas in dunne schijfjes en laat samen met de wintergroenten garen in de oven.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en zet ze gedurende 15 min in de microgolf.
Vul de hote in het midden op met veenbessenconfituur zonder toegevoegde suiker.
Dien de hertenragoux op samen met de rammenas en de andere wokgroenten, de rodebietenpuree en de appel met veenbessenconfituur.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren