Moussaka

moussaka

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 uien
  • 1 teentje look
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 dikke wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 aubergine
  • zout
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 klein blikje tomatenconcentraat
  • 400 g passata
  • pili-pili
  • oregano
  • marjolein
  • peper
  • 600 g aardappelen
  • 2 kleine courgetten
  • 120 g Emmental light kaas
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Pel de uien en snipper ze fijn.
Pers hierbij het teentje look uit.
Stoof de fijngesnipperde ui en look aan in 1 el koolzaadolie.
Voeg het kalfsgehakt toe en bak dit rul.
Schil de wortel en snij deze in fijne stukjes.
Was de selder en snij deze eveneens in fijne stukjes.
Stoof de wortel- en selderstukjes mee gaar met de gehaktmengelinig.
Was de aubergine en courgetten en snij deze in dikke plakken.
Schil de aardappelen en snij deze eveneens in dikke plakken.
Stoom de aardappelplakken, de aubergine- en courgetteplakken beetgaar en schik deze afwisselend in een ovenschotel.
Voeg tomatenconcentraat, passata en de kruiden toe aan de gehaktmengeling en laat nog even op het vuur sudderen.
Giet dit mengsel over de courget/aubergine/ aardappelplakken.
Strooi hierover de geraspte, magere kaas en laat gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C garen.
Werk af met een beetje fijngehakte peterselie en dien de Moussaka op.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren