Rosbiefgebraad met veenbessensaus, kokosboontjes en aardappelsterretjes

rosbief-veenbessensaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g rosbiefgebraad
  • 1 kg groene boontjes
  • 15 aardappelsterretjes
  • 1 sjalot
  • een klein potje veenbessenconfituur zonder toegevoegde suiker
  • 2 el balsamico-azijn
  • 4 el water
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • 4 el kokosrasp
  • 2 el gezonde bakboter
  • peper en zout
  • rozemarijn

Bereidingswijze:

Was de groene boontjes, maak ze schoon, kook ze beetgaar in water met een groentenbouillonblokje en giet ze af.
Doe de gekookte boontjes in een mengkom, voeg de kokosrasp toe en meng goed om tot de kokosrasp zich goed verdeeld heeft.
Doe in een klein steelpannetje de veenbessenconfituur, de balsamico-azijn, 4 eetlepels water en rozemarijn en laat nog even doorkoken.
Kruid het rosbiefgebraad met peper en zout en bak het rosé in een hoge pan met gesloten deksel.
Schik op een bord: enkele schijfjes rosbiefgebraad, overgoten met een beetje veenbessensaus, de kokosboontjes en de aardappelsterretjes.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren