Wok met runderreepjes

 wok-runderreepjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • rode ui
  • rode paprika
  • wortelen
  • peultjes
  • 1 courget
  • sojascheuten
  • baby-maïs
  • kastanjechampignons
  • volwaardige rijst
  • 1 vetarm rundsbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gezonde margarine
  • 500 g runderreepjes
  • enkele takjes koriander

Bereidingswijze:

Kook de volwaardige rijst gaar met een vetarm rundsbouillonblokje en giet af.
Pel de rode ui en snij deze in ringen.
Kuis de rode paprika’s en snij in reepjes.
Schil de wortelen en snij eveneens in reepjes.
Was de courget en snij deze eveneens in reepjes.
Was de kastanjechampignons en snij deze in schijfjes.
Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en wok hierin de groenten (begin met de groenten die het meeste tijd nodig hebben om te garen): rode ui, wortelreepjes, peultjes, baby-maïs, sojascheuten, rode paprika, courgettereepjes en schijfjes kastanjechampignons.
Voeg de rijst toe, meng alles goed onder mekaar en dien op in kommetjes.
Verhit de margarine in een diepe pan en bak hierin de runderreepjes gaar.
Voeg de runderreepjes toe aan de kommetjes en werk af met een takje koriander.
Laat het smaken en voor wie het ziet zitten, kan dit gegeten worden met stokjes!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren