Slaatje met ansjovis

slaatje ansjovis

Ingrediënten (4 personen):

  • 200 g veldsla
  • 1/4de witte kool
  • 2 rode uien
  • zoete puntpaprika’s: één rode en één gele
  • 1 bokaaltje ansjovisjes
  • enkele zwarte olijven
  • enkele snoeptomaten

Bereidingswijze:

Was de veldsla en gebruik dit als basis voor je slaatje.
Was de witte kool, snij in dunne reepjes en verspreid over de veldsla.
Was de puntpaprika’s, verwijder de zaadjes binnenin en snij in reepjes of ringetjes en verdeel over de salade.
Pel de rode uien en snij in fijne ringetjes en verdeel vervolgens over de salade.
Laat de ansjovisjes uitlekken en schik ze op het slaatje.
Laat de olijven uitlekken en snij in dunne ringetjes en voeg toe aan het slaatje.
Werk af met enkele snoeptomaten.
Met een meergranenbroodje erbij is dit een gezonde, volwaardige maaltijd!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren