Slaatje van perzik en tonijn

gevulde-perzik-tonijn

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 krop sla
  • 4 tonijnmoten of 4 blikjes tonijn in eigen nat
  • enkele snoeptomaten
  • 1 pijpajuin
  • een handje peterselie
  • 2 grote blikken perziken in eigen nat
  • 1 ei
  • 500 ml hennepolie
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 500 g Alpro Greec Style

Bereidingswijze:

Was de sla, snij in sliertjes en verdeel over 4 bordjes.
Stoom de tonijnmoten gaar en laat afkoelen of gebruik blikjes tonijn in eigen nat.
Maak een light dressing:
Zorg ervoor dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn.
Doe het hele ei, peper en zout in een mengbeker.
Laat de mixer draaien op de bodem en voeg stilaan olie toe.
Hef de mixer nu en dan op zodat de mayonaise geleidelijk dikker wordt.
Voeg ten slotte azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de Alpro Greec Style toe en roer handmatig tot een gladde massa.
Plet of mix de tonijn met de saus tot tonijnsla.
Was de vleestomaten en snij in stukken.
Laat de blikken perziken uitlekken en schik deze met de holte naar boven op de bordjes sla.
Vul de perziken met de tonijnsla
Werk het slaatje af met stukjes snoeptomaten, fijn gesneden pijpajuin en fijngesnipperde peterselie.
Dien op met gebakken krieltjes.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren