Slaatje rivierkreeftjes

slaatje rivierkreeftjes

Ingrediënten (vcor 4 personen):

  • een zakje veldsla
  • 500 g rivierkreeftjes
  • 1 verse ananas
  • 600 g aardappelen
  • peterselie
  • 1 ei
  • 500 ml hennepolie
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 500 g Alpro Greec Style
  • ketchup zonder toegevoegde suiker

Bereidingswijze:

Was de veldsla en verdeel over 4 bordjes.
Verdeel de rivierkreeftjes over de borden.
Schil de ananas, snij in blokjes en verdeel over de borden.
Maak een light cocktailsaus:
Zorg ervoor dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn.
Doe het hele ei, peper en zout in een mengbeker.
Laat de mixer draaien op de bodem en voeg stilaan olie toe.
Hef de mixer nu en dan op zodat de mayonaise geleidelijk dikker wordt.
Voeg ten slotte azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de Alpro Greec Style toe en roer handmatig tot een gladde massa.
Voeg ketchup zonder suiker toe onder voortdurend omroeren tot je een magere cocktailsaus bekomt.
Je kan deze saus gerust enkele dagen bewaren in de koelkast.
Besprenkel een beetje van deze saus over de slaatjes met rivierkreeft.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Was de peterselie en snipper deze over de aardappelen.
Dien op bij het slaatje met kip en ananas, samen met andere gemengde salades zoals hier een salade met met radijsjes, kropsla, komkommer, gele paprika, tomaten
Dit is een heerlijke volwaardige maaltijd als het zo warm is.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren