Ingrediënten (voor 500 g):
- 2 ajuinen
- 1 teentje look
- 1 bakje van 250 g champignons
- enkele takjes tijm
- enkele blaadjes laurier
- een scheut Madeira
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 el Maïzena Expresse voor bruine sauzen
- 200 ml passata (of een zakje Knorr basis voor tomatensaus)
- 1 scheutje azijn
- marjolein
- oregano
- paprikapoeder
- 1 el Sukrin Gold
- 1 el koolzaadolie
- een snuifje zout
- enkele takjes peterselie
Bereidingswijze:
Pel de ajuinen en snij deze heel fijn. Pers een teentje look uit. Was de champignons en snij ze in schijfjes. Verhit de koolzaadolie in een pot en stoof er de ui en de look in. Voeg er de schijfjes champignons aan toe en laat alles even stoven. Kruid met tijm en laurier. Laat het geheel even sudderen en blus met de scheut Madeira. Laat nog even inkoken en voeg de tomatenpuree toe. Voeg de Maïzena Expresse voor bruine sauzen toe om het geheel te binden en blijf goed roeren. Voeg vervolgens de passata, een scheutje water en een scheutje azijn toe en laat alles nog even doorkoken. Kruid de saus met zout, marjolein, oregano en paprikapoeder. Proef even en voeg desnoods nog 1 el Sukrin Gold toe. Laat de champignon à la Grecque afkoelen en werk af met fijngesneden peterselie. Laat het smaken!
|