Tomatenhummus

tomatenhummus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • het sap van 1/2de citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 340 g kikkererwten uit blik (uitegelekt)
  • 1 klein blikje van 70 g tomatenconcentraat
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 6 el hennepolie of lijnzaadolie
  • 1 el oregano
  • 1/2de koffielepel rozemarijn
  • 1/2de koffielpepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • enkele kerstomaatjes
  • enkele groene en zwarte olijven
  • een el pompoenpitten

Bereidingswijze:

Spoel de kikkererwten goed af onder kouod water en laat ze uitlekken.
Snipper de knoflook fijn.
Doe de kikkererwten, de kruiden, de tahin, het tomatenconcentraat, de knoflook, het citroensap in een hoge maatbeker en mix tot een gladde puree.
Kruid met peper en zout.
Besmeer de tomatenhummus op een sneetje donker brood en beleg met schijfjes kerstomaat, schijfjes groene en zwarte olijven en strooi er enkele pijnboompitten op.
Breng op smaak met peper en zout.
Genieten maar!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren