Mispelmoes

speculaaspasta mispels

Ingrediënten:

  • 1 kg rijpe mispels (kies rijpe en zachte)
  • 250 ml water
  • 250 g Tagatesse zoetstof
  • 2 zakjes van 2 g agar-agar
  • speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Spoel de zachte mispels goed af onder de kraan.
Kook ze minimum 20 min op een heel zacht vuurtje in een bodempje water tot ze openspringen
De schil en de pitten van de mispels hebben we niet nodig. Het handigste is als je ze door een metalen zeef / passe-vite duwt met een houten lepel samen met het kookvocht.
Per 1/2 kg mispelmoes voeg je 50 g Tagatesse, 1g agar-agar en 1 el speculaaskruiden toe.
Laat dit mengsel nog eens doorkoken en blijf roeren om aanbranden te vermijden.
Schep deze over in propere glazen potten, schroef de potjes dicht en zet ze omgekeerd om af te koelen.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren