Ingrediënten (voor 6 potjes):
- 500 g schapenmelk yoghurt
- 250 ml geitenmelk
- 3 el zoetstof 1:1
- 3 gelatineblaadjes of agar-agar
- 1/2de pak Boudoir koekjes
- 1 tas ricoré oploskoffie
- zuiver, ongezoet cacaopoeder
Bereidingswijze:
Meng de schapenmelkyoghurt in een kom samen met de zoetstof tot een glad geheel. Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koude geitenmelk. Breng de rest van de geitenmelk aan de kook, haal van het vuur en los de gelatineblaadjes hierin op onder voortdurend omroeren. Meng de yoghurt met het mengsel van geitenmelk met opgeloste gelatineblaadjes. Dop de Boudoir koekjes kort in de koude oploskoffie en schik ze in 6 schaaltjes. Giet hierover het yoghurt-melkmengsel en laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Haal uit de koelkast en doe op elk potje met een klein zeefje wat cacaopoeder als afwerking. Dien op en laat het smaken.
|