Snelle gezonde appeltaart

appeltaart

Ingrediënten (voor een taart van 12 porties):

  • 150 g speltmeel
  • 150 g speltbloem
  • 2 zakjes bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 2 buisjes vanille-essence
  • 4 zoete appels
  • zoetstof naar smaak bv. 100 g Tagatesse
  • amandeschilfers

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de speltbloem, speltmeel, bakpoeder, snuifjes zout, eieren, vanille-essence en de zoetstof onder mekaar tot een homogeen deeg.
Verdeel dit in een ingevette taartvorm voor 12 personen.
Schil de appels, snij ze in dunne schijfjes en steek ze waaiervormig in het deeg.
Bak de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal de taart uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Bestrooi met geroosterde amandelschilfers, verdeel in 8 porties en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren