Ingrediënten (voor 8 taartjes):
- 210 g polenta
- 6 zakjes Canderel vanilla
- 1 buisje vanille-essence
- 120 g bruine suiker zoetstof Sukrin Gold
- 600 ml rijstmelk
- een potje bresiliënnenootjes of zelf fijn gehakte nootjes
- 750 ml sojamelk
- 1 zakje vanille puddingpoeder
- 4 el Tagatesse zoetstof
- 1 zakje Klop Klop
- 1 zakje Klop Fix
- 80 ml sojamelk natuur
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rijstmelk in een kookpot, samen met de Canderel vanilla, de vanille- essence, de Sukrin Gold en de polenta. Verwarm dit alles op het vuur tot aan het kookpunt onder voortdurend omroeren. Haal het geheel onmiddellijk van het vuur als het kookt. Verdeel alles in 8 kleine taartvormpjes, maar vul ze maar tot in de helft. Zet dit vervolgens 20 minuten in de oven op 180°C. Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen en verwijder ze daarna uit de taartvormpjes. Maak pudding van de sojamelk, de Tagatesse zoetstof en het puddingpoeder: los het puddingpoeder op in een beetje sojamelk; laat de rest van de sojamelk koken samen met het Tagatesse zoetstof en voeg al roerend het opgeloste puddingpoeder toe; laat nog even doorkoken onder voortdurend omroeren. Giet een beetje pudding in elk taartdeegje en laat afkoelen. Klop een zakje Klop klop samen met 80 ml sojamelk en een zakje Klop Fix tot een luchtige schuim en spuit hiervan een beetje op elk taartje. Werk af met bresiliënnenootjes of nootjes die je zelf fijn hakt (op die manier bevat het ook geen suiker). Laat het smaken!
|