Ingrediënten (voor 8 personen):
- 60 g zelfrijzende bloem
- 200 g courgette, in blokjes gesneden
- 4 eieren
- 40 g Tagatesse
- 100 g pure chocolade van Canderel
- 30 g zuiver ongesuikerd cacaopoeder
- 100 g rode bessen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150°C. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen.Schil de courget, snij ze in blokjes, kook ze gaar en mix ze tot puree. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen.Hak de chocolade in kleinere stukjes en laat de chocolade smelten au bain marie. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Meng de courgettepuree met de gesmolten chocolade en het ongezoet cacaopoeder. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Hou het eigeel en eiwit apart. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Voeg vervolgens de Tagatesse, de bloem en het eigeel toe. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Klop de eiwitten op tot schuim en meng voorzichtig onder het beslag. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Doe de rode bessen van hun steeltje en meng ze voorzichtig onder het beslag (hou nog één takje apart voor de afwerking). Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Schep het beslag in een taartvorm (bekleed met bakpapier) en bak 60 min in de oven op 150°C. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen. Haal de chocoladecake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snij de chocoladecake in plakjes, versier met de rode besjes en smullen maar!!
|