Ingrediënten (voor 12 porties):
- 230g vloeibare margarine
- 110 ml water
- 500 g speltmeel
- 260 g zoetstof 1:1
- een snuifje zout
- 5 eieren
- 1 eidooier
- 200 ml magere melk
- 1 vanillestokje
- 500 g magere plattekaas
- 300 g abrikozenconfituur met minder toegevoegde suiker
Bereidingswijze:
Doe 420 g speltmeel en 60 g zoetstof in een mengkom en voeg een suifje zout toe. Meng hieronder 150 g boter en 110 ml water. Voeg 1 ei en 1 eidooier en meng het geheel tot je een egale deeg. Verpak het deeg in een vershoudfolie en plaats even in de koelkast. Splits de overige 4 eieren en klop de dooiers samen met de zoetstof tot een egale massa. Spatel hieronder 80 g speltmeel. Voeg hierbij 80 g vloeibare margarine en 200 ml melk en meng goed. Snij de vanillestok overlangs, schraap de vanillezaadjes er uit en voeg eveneens toe. Voeg vervolgens de plattekaas toe en meng het geheel goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de rest van het beslag. Vet een springvorm van 20 cm diameter in bestuif de bodem met bloem. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm. Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart. Giet het beslag over de confituur. Laat het geheel gedurende 1 uur bakken op 180°C.
|