Perzikcakejes

perzikcakejes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 100 g speltbloem
  • 100 g boekweitmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 1 Canderel vanilla stick
  • 1/2de zakje bakpoeder
  • 250 g ongezoete appelmoes
  • 5 eieren
  • 150 g zoetstof 1:1
  • 1 hoog blik perzikpartjes op sap

Bereidingswijze:

Scheidt de eieren: hou het wit en het geel apart.
Roer de eierendooiers met de zoetstof tot een glad geheel.
Meng er de ongezoete appelmoes onder, eveneens de Canderel vanilla.
Zeef de speltbloem, het boekweitmeel en het amandelmeel en meng eveneens onder het geheel.
Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig onder het deeg.
Neem een bakblik voor 20 kleine cupcakes en leg in elk cakevormpje een papieren cakevormpje.
Vul de cakevormpjes voor 3/4de met het deeg.
Open het blik perziken op sap en giet het af.
Duw in elk hoopje deeg een perzikpartje.
Zet het bakblik gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
Haal uit de oven, laat afkoelen en smullen maar!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren