Ingrediënten (voor 8 taartjes):
- 210 g polenta
- 6 zakjes Canderel vanilla
- 1 buisje vanille-essence
- 120 g bruine suiker zoetstof
- 2 el zoetstof
- 600 ml rijstmelk
- 3 rabarberstengels
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de rabarberstengels, schil ze en snij ze in kleine stukjes. Meng hieronder 2 el zoetstof naar keuze. Doe de rijstmelk in een kookpot, samen met de Canderel vanilla, de vanille- essence, de bruine suiker zoetstof en de polenta. Verwam dit alles op het vuur tot aan het kookput onder voortdurend omroeren. Haal het geheel onmiddellijk van het vuur als het kookt. Verdeel alles in de muffinvormpjes, maar vul ze maar tot in de helft. Gebruik een siliconen bakvorm voor muffins (zo hoef je de bakvorm niet in te vetten). Leg de stukjes rabarber bovenop het deeg en zet dit vervolgens 20 minuten in de oven op 180°C. Laat de taartjes afkoelen en verwijder ze daarna uit de muffinvormpjes. Laat het smaken!
|