Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g sperziebonen
- 200 g witte bonen
- 2 rode puntpaprika’s
- 4 tonijnmoten of tonijn in blik op eigen nat
- 600 g rozemarijnaardappelen
- platte peterselie
- peper en zout
- een weinig gezond bereidingsvet
Bereidingswijze:
Was de sperziebonen en maak ze schoon. Kook de sperziebonen beetgaar. Was de puntpaprika en snij deze in reepjes of ringetjes. Open een blik witte bonen en spoel de bonen goed af. Stoof de sperziebonen samen met de witte bonen verder gaar in een weinig gezonde vetstof en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze hoeveelheid groenten over 4 borden. Strooi hierover de paprikaringen. Grill de tonijnmoten gaar (of neem tonijn in blik op eigen nat) en brokkel in stukken over de borden. Was de platte peterselie, snij deze fijn en bestrooi over het gerecht. Dien op samen met rozemarijnaardappelen obv Franceline-aardappelen met rode schil en volle smaak (je hoeft ze niet te schillen). Je kan dit gerecht koud of warm serveren. Laat het alvast smaken!
|