Chiawraps met gerookte zalm

chiawraps-gerookte-zalm

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 6 wraps met chiazaadjes
  • 1 ijsbergsla
  • 2 vleestomaten
  • 2 stronken witloof
  • 400 g gerookte zalm
  • enkele pijpajuinen
  • 250 ml hennepolie
  • 1 koffielepel azijn
  • peper en zout
  • 250 g Alpro Greec Style
  • 200 ml tomatenketchup

Bereidingswijze:

Was de sla en snij in sliertjes.
Was de vleestomaten en snij in kleine stukjes.
Was de witloofstronken, snij het bittere gedeelte weg en snij de stronken fijn.
Snij de gerookte zalm in reepjes of fijne stukjes.
Was de pijpajuinen en snij ze fijn.
Verwarm de wraps even in de oven of microgolf zoals op de verpakking staat.
Vul de wraps met: sliertjes sla, stukjes witloof, stukjes tomaat, stukjes gerookte zalm en fijn gesnipperde pijpajuin en vouw ze dicht.
Maak een light cocktailsaus:
Zorg ervoor dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn.
Doe het hele ei, peper en zout in een mengbeker.
Laat de mixer draaien op de bodem en voeg stilaan olie toe.
Hef de mixer nu en dan op zodat de mayonaise geleidelijk dikker wordt.
Voeg ten slotte azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de Alpro Greec Style toe en roer handmatig tot een gladde massa.
Meng de tomatenketchup er onder en roer tot een cocktailsaus.
Je kan deze saus gerust enkele dagen bewaren in de koelkast.
Besprenkel een beetje van deze saus over de wraps.
Dit is een heerlijke volwaardige maaltijd als het warm is.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren