Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 lengfilets
- 1 kg verse spinazie
- enkele snoeptomaatjes
- enkele pijpajuintjes
- 100 g zeewier
- enkele takjes peterselie
- 250 g volwaardige rijst
- 125 g magere geraspte kaas
- margarine rijk aan onverzadigde vetten
- viskruiden
- peper en zout
- citroen
Bereidingswijze:
Kruid de lengfilets met viskruiden en bak ze gaar in een gezonde margarine. Doe de verse spinazie in een kookpot, kruid met peper en zout, voeg een beetje citroen toe en laat de spinazie slinken. Laat de rijst gaarkoken en giet af. Meng hieronder de helft van de spinazie en de gemalen kaas en laat onder voortdurend omroeren de kaas smelten. Was de snoeptomaten en snij in de helft. Was de pijpajuin en snij in ringetjes. Was de zeewier en snij in kleiere stukjes. Meng de snoeptomaatjes, de pijpajuin en de zeewierstukjes onder mekaar en breng aan op je bord naast de lengfilet op een bedje van spinazie en het rijstmengsel. Werk af met peterselie en laat het smaken!
|