Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 schelvishaasjes van 150 g
- 800 g aardappelen
- 400 g bladspinazie
- 150 g wortelen
- 100 g champignons
- 100 g groene selder
- 1 dikke vleestomaat
- viskruiden
- verse dille
- koolzaadolie
- peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Was de bladspinazie en pureer deze samen met de gekookte aardappelen tot spinaziepuree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in plakjes. Was de champignons en snij eveneens in plakjes. Was de selder en snij in kleine stukjes. Was de vleestomaat en snij ook in kleine stukjes. Wok de groenten (behalve de tomatenblokjes) tot ze beetgaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en meng de tomatenstukjes onder de groentenmengeling. Kruid het schelvishaasje met viskruiden en bak het gaar in een beetje olie. Breng op smaak met dille. Dien de vis op, op een bedje van bladspinaziepuree en schik er de wokgroenten rond. Smakelijk!
|