Tongrolletjes in currysaus

tongrolletjes currysaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 12 hondstongrolletjes
  • plantaardige roomvervanger light
  • currypasta / currypoeder
  • 600 g aardappelen
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 4 preistengels
  • 1 kg wortelen
  • 1 dikke ui
  • 3 el gezonde margarine
  • 1 el mosterd
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • peper, zout en tijm

Bereidingswijze:

Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
Snij de ui heel fijn.
Doe één eetlepel margarine in een kookpot en laat de vetstof smelten.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat bruneren.
Voeg de wortelschijfjes toe samen met de eetlepel mosterd en stoof deze gaar (eventueel af en toe een beetje water toevoegen).
Kruid met peper, zout en tijm.
Was de preistengels, verwijder het donkerste groen en snij de rest van de stengel in blokjes van 2-3 cm.
Stoof deze preistengels gaar in 1 el gezonde margarine.
Stoom de hondtongrolletjes gaar zonder vetstof.
Breng 500 ml water aan de kook met 1 vetarm visbouillonblokje.
Breng de plantaardige roomvervanger samen met het kookvocht van de vis en/of groenten en 250 ml vetarme visbouillon en currypoeder of currypasta aan de kook en bindt met Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak puree met de aardappelen, de overige 250 ml visbouillon en 1 el gezonde margarine.
Schil de puree op een bord met de gestoofde wortelen, de gestoofde preistengels en de hondstongrolletjes. Giet een beetje currysaus over de vis en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren