Visbuideltje met wortel en courgette

visbuideltje

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 vellen fillodeeg
  • 2 kabeljauwhaasjes van 150 g
  • 2 zalmmoten van 150 g
  • 1 gele en 1 groene courget
  • 750 g wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 250 ml Alpro soya light cuisine
  • Maïzena Express voor witte sauzen
  • gezonde vloeibare margarine
  • peper, zout en verse peterselie
  • enkele fijne blaadjes basilicum
  • 600 g peterseliepuree

Bereidingswijze:

Stoom de vis gaar in een stoomkoker of in een stoompotje geschikt voor de microgolf.
Vang het kookvocht van de vis op en doe dit in een kookpot samen met 1 vetarm visbouillonblokje en de Alpro soya light cuisine.
Laat het geheel doorkoken en bindt met Maïzena Express.
Was en schil de wortelen; was de courget, was de paprika en verwijder de zaadlijsten.
Snij 2/3de van de wortelen in reepjes en de rest in kleine blokjes.
Snij 2/3de van de courget eveneens in lange reepjes en de rest in kleine blokjes.
Snij de paprika in fijne blokjes.
Stoom alle groenten gaar in een stoomkoker of in de microgolf.
Stoof de reepjes wortelen en courget nog even op in een gezonde vetstof; kruid met peper, zout en fijngehakte peterselie.
Voeg de gestoomde groentenblokjes toe aan de vissaus en werk af met fijne blaadjes basilicum.
Rol de vellen fillodeeg uit, leg er twee over mekaar en schik enkele stukjes witte vis en zalm in het midden van het deeg.
Vouw het deeg dicht tot een buideltje en bindt het dicht met een fijn koortje.
Strijk het deeg in met een weinig gezonde vloeibare vetstof en zet de buideltjes gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Dien het visbuideltje op samen met de gestoomde wortel- en courgettereepjes, peterseliepuree en de vissaus.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren