Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 stronken witloof
- 4 preistengels
- 8 plakken gerookte zalm
- 125 g magere geraspte kaas
- 350 g bloemkoolroosjes of bloemkoolrijst
- 600 g peterseliepuree
Bereidingswijze:
Was het witloof, verwijder de buitenste blaadjes en pel blaadje per blaadje af. Was de preistengels en maak ze schoon. Kook of stoom het witloof en de presitengels beetgaar. Doe de witloofblaadjes rond de preistengels, wikkel hierrond gerookte zalm en schik in een ovenschotel. Stoof de bloemkoolrijst gedurende 8 minuten gaar op een zacht vuurtje onder voortdurend omroeren. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en roer er de geraspte kaas onder tot het een egale massa wordt. Giet deze deksaus over de prei-witloofrolletjes Zet het geheel gedurende 5 minuten onder de grill en dien op met peterseliepuree. Laat het smaken!
|