Wok met rijstnoedels, scampi's en witloof

wok-scampi-witloof

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 g ongepelde scampi’s
  • 800 g witloof
  • 2 grote, zachte appels bv. Jonagold
  • 250 ml soya light roomvervanger
  • 250 ml magere kippenbouillon (1/2de blokje oplossen in 250 ml water)
  • 2 uien
  • 250 g rijstnoodels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • currypoeder
  • kurkuma
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Pel de scampi’s en snipper de ui fijn.
Verhit de wokpan met de olijfolie.
Voeg de scampi’s en de ui toe.
Voeg het fijngesneden witloof toe en plaats het deksel erop.
Laat het geheel ongeveer 3 minuten gaarkoken.
Voeg de in blokjes gesneden appel toe en roer het geheel goed.
Voeg de vetarme bouillon en de light soyaroom toe.
Plaats het deksel terug op de wokpan en laat op een middelmatige stand gedurende 10 minuten garen.
Voeg kruiden toe naar smaak: currypoeder, kurkuma, peper en zout.
Kook de rijstnoodels gaar, giet af en voeg toe aan de wok.
Laat het geheel nog even gaarkoken en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren