Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 zalm van 1 kg op vel
- 500 g scampi
- gerookt paprikapoeder
- viskruiden
- 1 komkommer
- enkele kleine aardbeien
- 6 el koolzaadolie
Bereidingswijze:
Plaats een grote pan op het vuur, voeg 3 el koolzaadolie toe en verhit de pan. Leg nu de zalm met de huidkant eerst in de pan. Bak de zalm op een halfhoog vuur gedurende 3 minuten totdat de huid bruin kleurt. Keer de zalm nu voorzichtig om, en verlaag het vuur. Bak deze kant gedurende 2 minuten. De zalm is gaar als hij roos kleurt en niet meer vochtig is. Breng op smaak met viskruiden. Doe de andere eetlepels olie in een andere pan en verhit eveneens op het vuur. Kruid de gepelde scampi met gerookt paprikapoeder en bak ze gaar. Was de komkommer en snij dunne slierten met een dunschiller. Maak met een sliertje een kerstboom op een prikkertje en werk bovenaan af met een aardbei. Prik de kerstboompjes op de zalm en dien op. Laat het smaken!
|