Boomstammetje met puree en groenten

boomstammetjes-puree-groenten

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 300 g kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 3 sneetjes speltbrood
  • 120 g geraspte mozarella
  • 2 sjalotjes
  • een busseltje jonge worteltjes
  • 300 g peultjes
  • 250 g snoeptomaten
  • 2 pastinaken
  • 800 g aardappelen
  • 2 sappige conferenceperen
  • peper, zout, nootmuskaat
  • platte peterselie
  • 2 el gezonde margarine

Bereidingswijze:

Laat het speltbrood hard worden, doe in een blender en mix tot paneermeel.
Doe het kalfsgehakt in een mengkom en voeg de eieren, het paneermeel en de geraspte kaas hier onder tot een egale massa en kruid met peper en zout.
Rol van deze mengeling 4 boomstammetjes en bak deze gaar in een weinig vetstof.
Schil de aardappelen en de pastinaken, hak deze fijn en kook ze beiden gaar.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze eveneens in groffe stukken.
Pureer de stukken aardappel, pastinaak en peer en meng tot een gladde puree.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Werk af met gesnipperde bladpeterselie.
Pel de sjalotjes en snij deze fijn.
Schil de wortelen en was de peultjes en de snoeptomaten.
Laat een beetje vetstof smelten in een pan en stoof hierin eerst de sjalotjes, later de wortelen, peultjes en snoeptomaten en meng alles goed onder mekaar.
Verdeel de boomstammetjes over de borden, samen met de pastinaakpuree en de groentemengeling en dien op.
Smakelijk eten!
Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren