Pizza tomaat mozarella

pizza

Ingrediënten (voor 1 pizza):

  • 175 g bloem
  • 3,5 g gedroogte gist
  • 1/2de tl suiker
  • 1/2de tl zout
  • 125 ml warm water
  • een klein brik passata
  • 100 g champignons
  • puntpaprika’s: 1 gele en 1 rode
  • 100 g baconreepjes
  • een trosje kerstomaatjes
  • 30 g mozarellabolletjes
  • enkele blaadjes basilicum
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Roer de bloem met de gist en suiker door elkaar.
Voeg het water en zout toe.
Kneed het tot een soepel deeg en laat circa 10 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot een ronde pizzabodem.
Verdeel een klein brikje passata over de bodem.
Was de champignons en snij in dunne schijfjes.
Was de paprika’s en snij in reepjes.
Was de snoeptomaatjes en haal ze van de steeltjes.
Verdeel de versneden groenten over de passata.
Verdeel hierover de baconreepjes, de kerstomaten en de mozarellabolletjes.
Werk af met Italiaanse kruiden.
Verwarm de oven voor op 220°C
Leg een bakpapier op de bakplaat.
Zet de pizza gedurende 20 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven en versier met enkele blaadjes basilicum.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren