Ingrediënten (voor 4 personen):
spaghettisaus voor 15 porties
- 1 kg tomaten
- 1 courget
- 2 rode paprika’s
- 2 groene paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 250g wortelen
- 1 dikke ajuin
- 500g champignons
- 250g gepelde tomaten in blik
- 1.5 kg kalfgehakt
- kruiden: knoflook, marjolein, oregano, basilicum en tijm
- 60g droog gewicht volkoren spaghetti / portie
- 30g magere geraspte kaas / portie
Bereidingswijze:
Was alle groenten en snij ze in fijne blokjes. Bak het gehakt op samen met de fijn gesneden ajuin. Voeg hierbij de tomaten, paprika’s en wortelen. Laat bijna gaar sudderen en voeg daarna de zachtere groenten toe: courgetten en champignons, samen met de gepelde tomaten in blik. Laat nog even verder gaar sudderen en voeg kruiden (knoflook, marjolein, oregano, basilicum en tijm) toe naar smaak. Kook de pasta gaar; giet af en voeg de spaghettisaus toe aan de pasta. Werk af met wat gemalen kaas en enkele basilicumblaadjes.
|