Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 kalfslevers van +/- 125 g
- 1 dikke ui
- een bakje boschampignons
- een pijpajuintje
- 4 atisjokken
- 800 g aardperen
- 1 el gezonde margarine
- peper en zout
Bereidingswijze:
Kruid de kalfslevers met peper en zout en snij ze in stukken. Pel de ui en snij deze fijn. Bak de ui aan in de margarine en bak hierin de stukjes kalfslever. Schil de aardperen, snij ze in grove stukken en laat ze mee sudderen met de rest van het stoofpotje. Maak de artisjokken schoon: verwijder de puntige bladeren, verwijder de steel en kook ze gaar in 20 minuten in ruim water. Haal de artisjokken uit het water, laat lichtjes afkoelen tot ze hanteerbaar zijn en verwijder de bladeren zodat je alleen nog het artosjokhart overhoudt. Snij de artisjokharten doormidden en voeg ze toe aan het stoofpotje. Was de champignons, snij ze in stukken en voeg ze eveneens toe aan het stoofpotje. Laat het geheel nog even doorkoken tot alles gaar is. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en dien op. Laat het smaken!
|