Tortellini italiano

tortelinni-burrata

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g tortellini gevuld met gerookte ham
  • 4 dikke wortels
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 voetselder
  • 1 brikje van 250 ml soya roomvervanger light
  • 400 ml passata
  • 4 mini bollen burrata (of buffelmozarella)
  • 2 el olijfolie
  • paprikapoeder
  • enkele takjes verse basilicum

Bereidingswijze:

Schil de wortels en snij ze in stukjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
Was de voetselder en snij eveneens in fijne stukjes.
Kook/stoom alle groentestukjes beetgaar.
Kook de tortellini eveneens gaar en giet af.
Stoof de gekookte groenten verder op in de olijfolie.
Voeg de soyaroom toe samen met de passata en roer onder mekaar tot een egale saus.
Voeg hierbij de tortellini’s en meng alles onder mekaar.
Verdeel over 4 bordjes, werk elk bord af met een bolletje burrata of mozarella.
Werk af met paprikapoeder en verse basilicum.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren