Ingrediënten (voor 1 liter ijs):
- 500 ml volle melk
- 500 ml halfvolle melk
- 75g Tagatesse zoetstof
- een snuifje zout
- 1 flesje vanille-essence of een vanillestokje
- bessen en rode vruchten naar smaak: aardbeien, frambozen, braambessen, blauwe bessen, ...
Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten in een mixer en mix ze tot een zachte substantie. Doe het geheel in individuele potjes met deksel geschikt om in te vriezen en zet deze in de vriezer tot het geheel bevroren is. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een ijsmachine als je die hebt: Voeg alle ingrediënten tesamen in een ijsmachine en laat het geheel draaien tot je vanille-ijs bekomt. Schep het ijs uit in kommetjes of bekers en serveer met bessen en rode vruchten Smakelijk!
OPGELET: Hoe vetarmer het ijs, hoe harder en dus moeilijker te scheppen (gebruik daarom een ijsschep die je eerst in warm water hebt ondergedompeld).
|