Zadenbrood

zadenbrood

Ingrediënten (voor 1 brood van 850 g = 14 sneetjes brood van 60 g):

  • 375 g volkoren speltmeel
  • 125 g havermout
  • 35 g pompoenpitten
  • 35 g zonnebloempitten
  • 35 g gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel zout
  • 1 el baking soda
  • 2 el appelazijn
  • 250 ml soyamelk natuur

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe alle droge ingrediënten (hou wat zonnebloempitten en pompoenpitten apart voor de afwerking) samen in een grote mengkom en roer ze door.
Voeg vervolgens de appelazijn en de soyamelk toe en roer door tot een egaal deeg.
Giet het beslag in een grote cakevorm of speciale broodvorm die je eerst bekleed met bakpapier.
Strooi de resterende pitten over het brood.
Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
Haal het brood uit de oven en laat nog even afkoelen voor je het opensnijdt.
Je kan het brood gedurende een kleine week bewaren in de koelkast.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren