Ingrediënten:
- 4 eieren
- 500 ml hennepolie
- 1 eetlepel azijn
- peper en zout
- 500 g Skyr natuur
- sjalot
- peterselie
- bieslook
- dragon
- mini augurken in’t zuur
- zilveruitjes in’t zuur
- kappertjes
- peper en zout
Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn. Doe het hele ei, peper en zout in een mengbeker. Laat de mixer draaien op de bodem en voeg stilaan olie toe. Hef de mixer nu en dan op zodat de mayonaise geleidelijk dikker wordt. Voeg ten slotte azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de Skyr toe en roer handmatig tot een gladde massa. Was de kruiden (peterselie, bieslook en dragon), hak ze fijn evenals de sjalotte en voeg ze toe aan de dressing. Pel 3 hardgekookte eieren, plet ze fijn met een vork en voeg eveneens toe. Hak de augurken, zilveruitjes en kappertjes in kleine stukken en voeg ook deze toe aan de dressing. Kruid ten slotte met peper en zout. Deze saus is lekker bij biefsteak met ovenfrietjes en een rauwkostslaatje of bij zalm.
|