Ingrediënten (voor 4 porties):
- 100 g veldsla
- 4 rijpe trostomaten
- een busseltje radijsjes
- 1 rode en 1 gele puntpaprika
- 2 pijpajuintjes
- 4 eieren
- halfvolle melk
- 1 vetarm bouillonblokje
- 100 g hamblokjes
- 100 g gerookte zalm
- 1 wit van prei
- 1 dikke wortel
- 4 sneetjes bruin brood
Bereidingswijze:
Breek de eieren in een kom en klop los met de halfvolle melk en verkruimel het bouillonblokje in deze mengeling. Was het wit van prei en snij in dunne ringen. Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Was de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij eveneens in kleine blokjes. Neem een bakvorm voor 16 kleine cakjes. Verdeel over 8 vormpjes de prei, wortelblokjes en zalmsnippers. Verdeel over de overige 8 vormpjes de helft van de paprikablokjes en de hamreepjes. Giet hierover het eiermengsel tot de cakevormpjes gevuld zijn en zet het geheel 25 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel over 4 borden de velsla. Was de trostomaten en de radijsjes, snij in kleine blokjes en verdeel over de 4 borden. Snij de pijpajuintjes, snij ze fijn en verdeel eveneens over de borden. Neem de frittata’s uit de cakevormpjes en leg van elke soort 2 op elk bord. Rooster de boterhammen en snij in kleine blokjes tot croutons. Verdeel de croutons over de borden en dien op.
|