Ingrediënten (voor 4 personen):
- een handje raketsla
- een koolrabi
- 8 sneetjes parmaham
- 1 kleine komkommer
- enkele oranje snoeptomaten
- 1 galea-meloen
- een busseltje radijsjes
- 2 dikke stronken witloof
- enkele pijpajuintjes
Bereidingswijze:
Was de raketsla en verdeel over 4 bordjes. Was en schil de koolrabi, snij in kleine blokjes en verdeel eveneens over de bordjes. Snij de sneetjes parmaham in kleine stukjes en verdeel ook dit over de bordjes. Was de komkommer, snij in schijfjes en verdeel over de borden. Was de snoeptomaatjes, snij ze middendoor en verdeel over de slaatjes. Snij de galea-meloen in 2, verwijder de pitten en maak bolletjes met een pomme- parisiënnemesje en verdeel de meloenbolletjes over de borden. Was de radsijsjes, snij in dunne schijfjes en verdeel ook over de borden. Was het witloof, verwijder de slechte blaadjes en eveneens het bittere kroontje onderaan en snij dit fijn. Snipper de stukjes witloof over de slaatjes. Was de pijpajuintjes en snij ze fijn. Je kan hier een beetje dressing en een sneetje brood bij eten of als bijgerecht bij de BBQ gebruiken. Laat het smaken!
|