Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 krop sla
- 4 trostomaten
- 4 bollen mozarella
- 80 g Belegen Light kaas
- 60 g pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 60 g basilicumblaadjes
- 150 ml hennepolie
- een halve citroen
- peper en zout
Bereidingswijze:
Was de sla, snij in sliertjes en verdeel over 4 bordjes. Was de trostomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes. Laat de mozarella uitlekken en snij eveneens in schijfjes. Leg dakpansgewijs afwisselend de mozzarella en tomatenschijfjes op de sla. Maak de groene pesto alsvolgt:
- Breek de blok Oude Light kaas in stukken en doe in een hakmolen.
- Voeg hoerbij de pijnboompitten.
- Pel het teentje look en voeg eveneens toe aan de hakmolen.
- Was de basilicumblaadjes (hou één takje apart voor de afwerking) en voeg eveneens toe aan de hakmolen.
- Voeg de olie toe en hak alles tot een gladde pesto.
- Voeg het sap van een halve citroen toe aan de pesto en mix nog even goed door.
- Kruid met peper en zout!
- Voeg de pesto toe aan het tomaat-mozarella slaatje en werk af met een basilicumblaadje. Dit is heerlijk met een stukje stokbrood of naanbrood.
Laat het smaken! |