Ingrediënten (voor 4 personen):
- een zakje veldsla
- 4 kipfilets
- kippekruiden
- gezonde margarine
- 1 verse ananas
- 600 g aardappelen
- peterselie
Bereidingswijze:
Was de veldsla en verdeel over 4 bordjes. Schil de ananas, snij in blokjes en verdeel over de borden. Kruid de kipfilets met de kippekruiden, bak deze in de gezonde margarine, laat afkoelen, snij in dunne reepjes en schik op de bordjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Was de peterselie en snipper deze over de aardappelen. Dien op bij het slaatje met kip en ananas, samen met andere gemengde salades zoals hier:
- een salade met zeewier, tomaten, rode ui, paprika, ijsbergsla
- een salade met radijsjes, kropsla, komkommer, gele paprika, tomaten
Samen met een beetje dressing is dit een heerlijke volwaardige en verfrissende maaltijd. Laat het smaken!
|