Ingrediënten (voor 20 repen):
- 2 bananen
- 150 g vloeibare margarine met gezonde vetzuursamenstelling
- 100 g gedroogd fruit
- 100 g bloemsuiker of Sukrin Melis
- 6 zakjes vanillesuiker of Canderel vanilla
- 60 g vanillebloem
- 300 g volkoren speltmeel
- 300 g havermout
- 3 losgeklopte eiwitten
- 6 el halfvolle melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Pel de banaan en snij in schuifjes. Voeg hierbij de vlaoibare margarine en mix tot een glad geheel. Scheidt 3 eieren en klop het eiwit stijf. Meng alle ingrediënten onder mekaar en spatel het stijfgeklopt eiwit hier onder. Verdeel het deeg ongeveer 1 cm dik over een bakplaat. Laat het geheel gedurende 30 minuten bakken in de oven op 175°C. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij het deeg vervolgens in repen. Laat het smaken!
|