Granenreep

gemberthee

Ingrediënten (voor 20 repen):

  • 2 bananen
  • 150 g vloeibare margarine met gezonde vetzuursamenstelling
  • 100 g gedroogd fruit
  • 100 g bloemsuiker of Sukrin Melis
  • 6 zakjes vanillesuiker of Canderel vanilla
  • 60 g vanillebloem
  • 300 g volkoren speltmeel
  • 300 g havermout
  • 3 losgeklopte eiwitten
  • 6 el halfvolle melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C.
Pel de banaan en snij in schuifjes.
Voeg hierbij de vlaoibare margarine en mix tot een glad geheel.
Scheidt 3 eieren en klop het eiwit stijf.
Meng alle ingrediënten onder mekaar en spatel het stijfgeklopt eiwit hier onder.
Verdeel het deeg ongeveer 1 cm dik over een bakplaat.
Laat het geheel gedurende 30 minuten bakken in de oven op 175°C.
Haal uit de oven, laat afkoelen en snij het deeg vervolgens in repen.
Laat het smaken!

2022-05-27

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren