Peperkoek

peperkoek

Ingrediënten (voor 12 sneetjes of een rechthoekige cakevorm van 25 cm):

  • 250 g roggebloem
  • 1/2de zakje bakpoeder
  • peper en zout
  • 150 ml soyamelk
  • 2 eieren
  • 100 ml candijsiroop
  • 100 g candijsuiker
  • 1 el pumpkin spice

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 160°C.
Zeef de bloem en het bakpoeder en meng met een snuifje zout.
Meng in een andere kom de melk, eieren, siroop, suiker en het kruidenmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Giet geleidelijk aan het melkmengsel bij het bloemmengsel onder voortdurend omroeren en roer nog even door tot er geen klontjes meer inzitten.
Bekleed een standaard rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet het beslag hier in.
Bak de peperkoek gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 160°C.
Haal de peperkoek uit de oven en uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Snij de peperkoek in 12 sneetjes en proeven maar!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren